Een kamer herinrichten aan een lage prijs

Ben je de woonkamer een beetje beu? Of staat de inrichting van een kamer je niet meer aan? Kun je je nog herinneren wanneer je er iets aan veranderd hebt? Acht jaar geleden? Tien jaar geleden? Dan wordt het inderdaad eens tijd om daar iets aan te doen! Vaak zijn het de details die de kamer meteen een ander uitzicht geven.

Lichten en lampen

Soorten lampen en knopjes veranderen door de jaren heen. Wat in de jaren ’80 mode was, is dat nu vaak niet meer. Grote lusters worden dikwijls vervangen door kleine spotjes omdat het licht dan meer verdeeld kan worden over de kamer. Zie je het wel zitten om spotjes te plaatsen of om iets anders te veranderen aan het lichtcircuit? Begin niet zomaar zelf te knippen in de draden want elektriciteit leggen moet zorgvuldig gedaan worden. Vraag zeker raad en bijstand van een gediplomeerd technicus.

Kleurencombinaties

Vaak geeft een ander kleurtje op de muren de kamer al een heel ander uitzicht. Wil je toch niet te drastisch veranderen? Opteer dan voor een kleurenschakering op de muurlijst. Verf de muren in dezelfde kleur (of met een lichte schakering) en combineer die met een andere kleur voor de muurlijst. Is die laatste wit geverfd? Opteer dan nu voor gebroken wit, beige of ecru. Het zal de kamer meteen een nieuw uitzicht geven.

Nieuwe vloer

Op een tapijt loop je dagelijks, waardoor het na enkele jaren een uitgelopen vorm kan krijgen. De voetstappen staan er bij wijze van spreken ingestapt, ook al heb je er al zo vaak over geveegd. En zo’n afgelopen tapijt geeft je interieur niet meteen een frisse look. Kies daarom een nieuw tapijt dat qua kleuren niet te veel afwijkt van hetgeen je nu hebt, maar dat toch net ietsje anders is. In het begin zul je even moeten wennen, maar de kamer lijkt meteen opgefrist en up-to-date.

Afwerking van het plafond

Naast de kleurindeling, de vloer en de muren is ook het plafond een belangrijk deel van de kamer. Is je plafond nog niet afgewerkt met een lijst? Ga dan op zoek naar een plafondlijst die bij je plafond, muren en interieur past. Kijk in brochures en vraag gerust raad in doe-het-zelfzaken of aan een timmerman. Is je plafond al afgewerkt, denk dan eventueel eens over een nieuw ontwerp of kleurtje voor de plafondlijst. Het zal het uitzicht meteen veranderen.

Detailafwerking

Het zijn vaak de details die opvallen. Geef foto’s, schilderijen, kaarsjes en andere accessoires eens een andere plaats in de kamer. Of plant bloemen en planten in een andere (of nieuwe) bloempot. Het zijn misschien maar kleine dingen, maar vaak zie je meteen een verschil.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.