Geef je kamer de finishing touch

Je dacht misschien dat je werk er op zat na het schikken van het meubilair en het schilderwerk, maar niets is minder waar. Om een kamer er afgewerkt en uitnodigend te laten uitzien, is er net dat ietsje meer nodig. Een paar originele finishing touches brengen je interieur naar een hoger niveau. We geven je alvast enkele ideeën mee, die je zoektocht kunnen vergemakkelijken.

Blikvanger

Er is niets mis met eenvoudig meubilair, maar een leuke ‘eyecatcher’ doet wonderen. Druk je persoonlijke stempel op het interieur met een origineel meubelstuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handgeschilderde antieken kast of een glossy rode stoel?

Kunst

Om een kamer meer karakter te geven, kies je best voor kunstwerken die je passies weerspiegelen. Ingekaderde familiefoto’s en schilderijen zorgen voor meer kleur en stijl.

Gordijnen

Gordijnen omlijsten je uitzicht op de wereld. Ze verbinden je interieur met je exterieur. Voile zorgt dat je zicht enigszins behouden blijft, maar biedt toch ook een zekere afscherming, zodat niet iedereen van op straat kan zien wat je aan het doen bent. Dikkere, stoffen gordijnen zorgen voor een knusse sfeer.

Heb je behangpapier met een drukke print? Dan ga je best voor effen gordijnen. Zijn de muren eerder sober? Dan geven gordijnen met een leuk motiefje de kamer net dat beetje extra.

Spiegels

Bij het decoreren van een kleine kamer kan je gebruik maken van spiegels om de ruimte groter te doen lijken dan ze in werkelijkheid is. Tegenwoordig vind je spiegels in alle maten en vormen, waarmee je de meest verrassende effecten kan creëren.

Unieke accessoires

Schuim rommelmarkten af op zoek naar unieke accessoires. Met een likje verf kan je een oude prul omtoveren in een prachtig ornament.

Verzamelstukken

Als je beschikt over verzamelitems, breng deze dan samen in één kamer en gebruik ze als basis voor je decoratie. Antieke vazen, hoeden, muziekinstrumenten en oude foto’s zijn enkele goede voorbeelden. Als je omringd bent door dingen waarvan je houdt, zal de kamer knus en gezellig zijn.

Tapijten

Een tapijt is ideaal om een bepaald meubelstuk in de picture te zetten. Tapijten bestaan in oneindig veel stijlen, kleuren en texturen. Je vindt er ongetwijfeld één dat bij jouw interieur past.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.