Je badkamer renoveren of decoreren?

Verandering van spijs doet eten. Om maar te zeggen dat verandering heel wat positieve energie teweeg kan brengen. Zo ook verandering van, laten we zeggen, je badkamer. Geef toe, ben je na al die jaren ook niet uitgekeken op dat oude interieur? Doe dan eens gek en verander je badkamer. Zo start je de dag voortaan met een goed ochtendhumeur! Want in de badkamer vertoef je de eerste, maar niet onbelangrijke, minuten van de dag. Je kan die minuten dan maar best goed besteden.

Keuze

Nu je overtuigd bent van de nood om je badkamer eens grondig te veranderen, rest er enkel nog de vraag of je gaat renoveren of decoreren. Die keuze maak je natuurlijk zelf. We kunnen je alvast op weg helpen. Decoreren is een eenvoudige en goedkope manier om je badkamer een facelift te geven, maar met renoveren kan je je volledig uitleven. Het is dan ook wel kostelijker. Maar indien je van plan bent om je huis ooit te verkopen, kan je de meerkost ervan ook zien als een investering in de waarde van je huis.

Decoreren

Als je ervoor gekozen hebt je badkamer te decoreren, zijn er vandaag de dag talloze manieren om inspiratie op te doen om je nieuwe badkamer vorm te geven. Denk maar aan het internet en de talrijke brochures of (interieur)magazines.

Lichten

Hoewel het op het eerste zicht niet zo belangrijk lijkt, spendeer je best wat aandacht aan de keuze van de verlichting. Licht bepaalt namelijk in sterke mate de sfeer van de kamer. Wens je een zwoele, romantische sfeer of ben je meer voor kil of fel licht? Aan jou de keuze.

Spiegels

Ook spiegels zijn van uiterst belang voor de sfeer van een badkamer. Ze bestaan in alle vormen en maten. Het gebruik van spiegels kan je badkamer ook optisch groter doen lijken. Je kiest dus maar best de juiste spiegels.

Bad

Een bad mag niet ontbreken in je badkamer. Ook hier heb je weer ruime keuze. Ga je voor een ouderwets hoekig bad of neem je dat kleine met die romantische poten? Wat je ook verkiest, zorg ervoor dat het bij de stijl van de rest van je interieur past.

Accessoires

Dat geldt trouwens voor alle accessoires. Houd daarom bij elke nieuwe eventuele aankoop steeds de gewenste interieurstijl in het achterhoofd. En schaf je uiteraard enkel die accessoires aan in de gewenste stijl én bij elkaar passend.

Renoveren

Heb je er daarentegen voor gekozen te renoveren? Zorg er dan voor dat je, vooraleer je de renovatiewerken start, een goede planning maakt. Denk goed na over het eindresultaat dat je wilt bekomen en houd je bij de renovatie strikt aan je planning.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.