Je eerste appartement decoreren

Je bent net op jezelf gaan wonen hen het wordt maar eens tijd dat je de woning een beetje opvrolijkt. Ben je niet van plan ieder jaar nieuwe meubels te kopen en wil je graag dat je nog ruimte genoeg hebt in je appartement? Lees dan zeker de volgende tips eens door.

Heel erg belangrijk: de ruimte

Allereerst is het erg belangrijk om de ruimte die je hebt te meten: je kan zelfs een plannetje tekenen van je appartement (en van de meubels, …) om te zien over hoeveel ruimte je echt beschikt. Het is ook altijd erg handig om stopcontacten, ramen, kachels,… mee te tekenen in je plannetje (vergeet ook niet aan te duiden tot hoever de ramen en deuren open moeten gaan).

De basics: meubels

Meubels zijn enorm belangrijk in je interieur: ze zijn niet alleen functioneel (wat zou je aan een stoel hebben waar je niet op kan zitten) maar zien er vaak ook erg leuk uit. Laat je niet verleiden tot een spontane aankoop van meubels want er bestaat een kans dat, als je thuiskomt, je appartement een rommelige indruk maakt omdat er niets bij elkaar past.

Een eerste tip voor de meubels dus: zorg ervoor dat je meubels bij elkaar passen. Vervolgens is het  ook erg belangrijk om meubels te kopen die een tijdje meegaan (niet alleen qua duurzaamheid maar ook qua design).
Koop geen al te grote meubels. Vaak heb je in een appartement niet zo erg veel ruimte, besteed de ruimte die je hebt dus goed.

De kleur van de muren

Verf je muren ook in een leuke kleur maar pas wel op dat je erin kan leven. Sommige mensen worden helemaal gek als ze lang in een kanariegele kamer moeten zitten, anderen vinden dat juist leuk. Nog een goede tip: verf de kamers in kleuren die goed bij elkaar passen. Zo creëer je een erg harmonieuze look.

Accessoires

Natuurlijk zijn accessoires erg belangrijk als je een appartement inricht. Waar de meubels nog redelijk basic zijn, kan je met de accessoires uit de band springen. Vaak zijn accessoires ook niet zo duur en kan je ze nog met enige regelmaat vervangen.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.