Laat kleuren terugkomen in je woning

Niets zo lelijk als een huis waarbij de kleuren niet bij elkaar passen. Hoe kan je ervoor zorgen dat je de kleuren in je woning goed op elkaar afstemt?

Stap 1: verf de muren

Een van de manieren waarop je kan zorgen dat er een bepaald kleurenschema terugkomt in je woning, is door de muren te schilderen. Je kan bijvoorbeeld alle muren in geeltinten verven, of net allemaal in blauwtinten. De keuze is aan jou. Je kan zelfs voor gewaagdere combinaties gaan zoals rood, zwart en paars. Let er wel op dat je ook kan leven met de kleurencombinatie die je uitgekozen hebt: het is erg jammer als je na een maandje alle kamers weer opnieuw moet verven omdat je stapelgek wordt van die kanariegele muren.

Een handige tip: verf alle deurlijsten, raamomlijstingen, balken,… in dezelfde kleur (bijvoorbeeld gebroken wit). Zo zorg je ervoor dat er altijd een vergelijkend element is in de kamers en houd je ook het kleurenpatroon wat luchtiger.

Stap 2: accessoires zorgen voor sfeer

Het is niet alleen door verven dat je ervoor kan zorgen dat er kleuren terugkomen in je huis, je kan ook accessoires gebruiken die ervoor zorgen dat alle kamers met elkaar verbonden worden.
Zo kan je bijvoorbeeld in iedere kamer mooie gordijnen hangen die allemaal dezelfde kleur hebben. Als je dat wil doen, zoek je het beste een redelijk neutrale kleur uit die overal bij past (denk hierbij aan kleuren zoals: wit, crèmekleurig, bruin, …).

Ook kan je leuke kaarsen kopen en andere spulletjes voor in huis. Als je dan de kleuren afstemt op elkaar (of op de muren) zal je woning een harmonie van kleuren uitstralen. Je kan in iedere kamer accessoires zetten die dezelfde kleur hebben als de kamer zelf (denk aan rode kaarsjes in een kamer met roodgeverfde muren) of je kan ervoor zorgen dat de accessoires dezelfde kleur hebben (in kamers met felle en verschillende kleuren overal witte kaarsen en spulletjes zetten geeft hetzelfde effect als wanneer je bijvoorbeeld alle deurposten wit zou schilderen).

Stap 3: denk aan tapijten

Ook tapijten kunnen ervoor zorgen dat de kleuren van je woning mooi harmoniëren met elkaar, zeker als je overal tapijt hebt.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.